Informații utile

 

 

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din România a semnat Protocolul de Colaborare cu Inspecția Socială din Republica Moldova la Chișinău, în data de 09 decembrie 2021.

În perioada 06 – 10 decembrie 2021 o delegație a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială  din România a efectuat o vizită de lucru la Inspecția Socială din Republica Moldova.

Vizita de lucru s-a încheiat cu semnarea Protocolului de colaborare între Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială din România și Inspecția Socială din Republica Moldova, în data de 09 decembrie 2021.

 

Scopul Protocolului de colaborare este acela de a stabili un cadru de cooperare în domeniile de competență a celor două instituții.

În fapt, cele 2 instituții colaborează încă din anul 2012, atunci când a fost înființată Inspecția socială din Republica Moldova, experiența României în domeniul inspecției sociale fiind considerată relevantă de către partea din Republica Moldova, în acest scop fiind organizate mai multe vizite de studiu în Romania și în Republica Moldova pentru a împartăși experiența dobândită în domeniul de referință.

 

Părțile și-au exprimat intenția de a continua colaborarea prin dezvoltarea de  proiecte comune care să vizeze facilitarea schimbului de cunoștințe și experiență profesională în domeniul inspecției sociale, precum și creșterea eficienței activității celor 2 instituții.

Informații privind plata amenzilor