COMUNICAT DE PRESĂ Privind drepturile persoanelor cu dizabiltăți, care vor fi plătite mai devreme în luna august 2023

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin intermediul agențiilor teritoriale, anunță că plata drepturilor persoanelor cu dizabilități se va face mai devreme în luna august, astfel încăt toți beneficarii acestui drept să nu fie afectați de zilele libere din  perioada 12-15 august. Drepturile persoanelor cu dizabilități ce vor fi plătite sunt :

  • Drepturile acordate persoanelor cu handicap în conformitate cu Legea nr. 448/2006;
  • Bugetele personale complementare acordate lunar persoanelor cu dizabilități;
  • Indemnizaţia lunară de hrană HIV/SIDA;
  • Indemnizaţia lunară acordată persoanelor cu dizabilități grav şi accentuat;
  • Indemnizaţia lunară de însoţitor pentru persoanele cu handicap vizual;

Toate aceste drepturi ale persoanelor cu dizabilități vor fi plătite de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială în 11 august, cu 4 zile mai repede față de termenul stabilit.

Dacă până luna aceasta, pentru beneficiarii care dețin card bancar, plățile se făceau în fiecare zi de 15 ale lunii, în august se vor face pe data de 11, iar pentru beneficarii care primesc aceste drepturi prin mandat poștal, dacă în mod obișnuit plățile se fac începând din ziua de 18 până la finalul lunii, în luna august se vor face începând din data 11.

Tot în perioada 8 – 10 august vor fi plătite și alocația de stat pentru copii și indemnizația pentru creșterea copilului.